Wij maken gebruik van cookies om onze website te optimaliseren en jou zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn en blijven. Door gebruik te maken van onze webshop of op 'ok' te klikken ga je hiermee akkoord. Lees meer over onze cookies en jouw privacy in ons privacy statement. ok
 
WINKELWAGEN: 0

Home  >  Gemiste Deals  >  Competitie Kettlebells

Sale met echte Competitie Kettlebells: professionele stalen Kettlebells die gebruikt worden bij officiële wedstrijden! Betere kwaliteit vind je niet!

 
Competitie Kettlebells
Competitie Kettlebells
Competitie Kettlebells
Competitie Kettlebells
Competitie Kettlebells
Competitie Kettlebells
Competitie Kettlebells
Gorilla Sports
 
 
 
 
 
Competitie Kettlebells
Competitie Kettlebells
Competitie Kettlebells
Competitie Kettlebells
Competitie Kettlebells
Competitie Kettlebells
Competitie Kettlebells
 
 

ProductinformatieSpecificaties

 

De Kettlebell heeft inmidddels een vaste plaats ingeruimd in menig sportschool of home gym. Vandaag hebben we een aanbieding voor mensen die echt serieus trainen met Kettlebells: competitie Kettlebells, ookwel wedstrijd Kettlebells. Deze Kettlebells hebben allemaal dezelfde officiële afmetingen (ongeacht het gewicht zijn de Kettlebells dus even groot!) en zijn gemaakt van onbreekbaar staal.

 

Anders dan bij training met halters of dumbells, wordt bij Kettlebell training niet slechts één bepaalde spiergroep geïsoleerd. Bij de bekendste oefeningen met de Kettlebell, zoals de "Swing", de "Clean", de "Press" en de "Snatch" train je je gehele lichaam. Met deze oefeningen train je de benen, heupen, armen en schouders, en bouw je bovendien uithoudingsvermogen en conditie op. De spiergroepen in het centrum van je lichaam - de "core-spieren" van je buik en rug - komen bij iedere oefening in actie. Vrijwel iedereen die enigszins fanatiek met Kettlebells traint, heeft dan ook duidelijk zichtbare buikspieren (bekijk de duizenden instructievideo's op Youtube maar eens!).

 

Verschil met gewoon gewicht (dumbell)

Dat de corespieren zoveel aan bod komen bij Kettlebell training heeft te maken met de vorm van de Kettlebell: anders dan bij een dumbell bevindt het zwaartepunt van de Kettlebell zich in het verlengde van de handgreep. Bij een dumbell bevindt het gewicht zich juist symmetrisch aan beide zijden van je hand. De vorm van de Kettlebell eist daardoor van je lichaam dat de stabiliserende spieren volop meedoen om de Kettlebell gecontroleerd te zwaaien (bij de Swing), te trekken (bij de Clean) of te drukken (bij de 'Press'). Bij Kettlebell training zoekt je lichaam voortdurend naar balans. Juist voor mensen die alleen maar statisch met dumbells of op machines trainen is de Kettlebell dan ook een zeer waardevolle toevoeging aan hun routine.

 

Zeer allround

Vrijwel alle oefeningen die je met een dumbell kunt doen, zijn met de Kettlebell ook mogelijk (biceps curls, triceps extensions, shoulder presses, lateral side raises, squats etc.). Andersom geldt dit echter niet: vanwege de bijzondere vorm en centrale gewichtsverdeling van de Kettlebell, zijn de echte Kettlebell oefeningen alleen met de Kettlebell mogelijk en niet met een dumbell.

 

Eén gewicht

Een traditionele Kettlebell is niet verstelbaar in gewicht (zoals veel dumbells). Een training met dumbells begint doorgaans met een licht gewicht met veel herhalingen en eindigt met een hoger gewicht met minder herhalingen. Bij een Kettlebell training is het echter gebruikelijk om tijdens de training een Kettlebell van hetzelfde gewicht te gebruiken. De intensiteit van de training neemt toe door kortere pauzes en een langere trainingstijd. De spieropbouw vindt hier dus op een geheel andere manier plaats dan bij geïsoleerde training met dumbells. Het grote voordeel - we gaven het hierboven al aan - van Kettlebell training is de opbouw van flexibiliteit, conditie en uithoudingsvermogen.

 

Wil jij ook fit, flexibel en sterk worden, terwijl je ondertussen conditie opbouwt en vet verbrandt? Dan heb je een kettlebell nodig! Dat het werkt, bewijzen de Russen al meer dan honderd jaar. Vandaag een Competitie Kettlebell van absolute topkwaliteit, gewicht naar keuze, gemaakt van staal, op BeFit2Day!

 

 

  • Competitie Kettlebells 
  • Voor professioneel gebruik, hoogste kwaliteit. Competitie Kettlebells hebben allemaal dezelfde afmetingen ongeacht het gewicht, dit bevordert het trainingscomfort.  
  • 8 - 32 kg 
  • (L x B x H) ca. 21 x 21 x 28 cm, doorsnede handgreep 3,3 cm (officiële wedstrijdmaat), omtrek handgreep ca. 10,4 cm, lengte handgreep ca. 16 cm 
  • Staal, laklaag op het gewicht, handgreep onbehandeld. 
  • Divers (zie afbeeldingen) 
  • Ja 
  • Ja